Dobd el a jégkaparót! 4+1 tipp hogy megvédd a szélvédőt a reggeli jegesedéstől!

Elgondolkodtál már azon, hogy miért érdemes megvédeni a szélvédőt a fagyoktól? Nem, nem azért, hogy minél hamarabb beérhess a munkába…
Az autó szélvédőjének semmiképp sem használ a többszöri fagyás-felengedés, főleg akkor nem ha van rajta látható, vagy éppen láthatatlan kőfelverődés vagy repedés.

1. Ellenőriztesd és javíttasd

A szélvédőben lévő sérüléseket a súlyosabb következmények megelőzése érdekében érdemes évente a tél és a fagyok megérkezése előtt megnézetni egy szélvédőssel, hogy van e rajta javítani való. Ha pedig jól látható a hiba, javíttasd ki, NE halogasd!

2. Fedd le a szélvédőket

Vásárolj speciális ablaktakarót vagy fogj egy egyszerű műanyag zsákot és valahogy rögzítsd az ablaktörlő alá. Kisebb fagyok ellen elég lehet, de a kosztól, mocsoktól biztosan megvéd.

3. Jégmegelőzés spray-vel

Vannak nagyszerű termékek a piacon különböző árkategóriában melyek megelőzik vagy feloldják a jeget. Ha nem tartasz a kemikáliáktól és nem sajnálsz rá költeni, akkor nem érdemes tovább olvasnod ezt a pontot, viszont ha szereted az alternatív megoldásokat, akkor itt van két recept a számodra:

ECETES RECEPT

1 egység vízhez adj 3 egység ecetet. Rázd össze valamilyen flakonba és fújd be vele a szélvédőt. Az ecet segít megakadályozni a jegesedés kialakulását, igaz Szibériában nem teszteltem a dolgot…

VODKÁS RECEPT (vagy más alkohol 40° felett)

Ehhez az elegyhez 1 egység víz és 2 egység vodka szükséges. Ez használható megelőzésre és fagymentesítésre egyaránt.
Győződj meg róla, hogy az alkoholban nincs hozzáadott cukor és/vagy színezék!
Fontos megjegyezni, hogy a kereskedelmi fagymentesítők sok esetben toxikusak, ha nem is közvetlenül ránk, akkor a környezetünkre (talaj, állatok).

4. Természetes megelőzés

Ha nagyon környezettudatos akarsz lenni és tényleg semmiféle kemikáliát nem szeretnél használni, akkor használhatsz zöldségeket! Nem vicc! Vágj félbe egy krumplit vagy hagymát és dörzsöld be az ablakot. Ez a módszer bentről alkalmazva a párásodásra is alkalmas lehet, de azt hiszem egy hosszabb út előtt nem ez lesz a legjobb megoldás…

+1. Ha már a párásodásnál tartunk

Nemcsak a jég befolyásolja kedvezőtlenül a volán mögüli kilátást, hanem a párásodás is tud kellemetlenséget okozni. A meleg kilélegzett levegő hideg ablakfelületen való lecsapódását légkondival vagy hideg ablaklefúvással könnyebben megszüntetheted vagy megelőzheted.
Tarts némi nedvességmegkötő anyagot az autóban, hogy ne legyen nedvességtartalma a levegőnek, ami egyáltalán kicsapódhat. Használhatsz vegyszereket is erre, bekenve a szélvédő belső részét.

PARTNER OLDALAINK

Szélvédő Javítás Komló

JAVÍTÁS ELŐTT-UTÁN

KÖVESS MINKET

KÉRDEZZ BÁTRAN!