Mennyi idő az autóüveg javítás?

Az autóüveg javítás idejét elsősorban a szélvédőben lévő sérülések fajtája és darabszáma határozza meg, de vannak további tényezők, amik növelik a szélvédő javítás időtartamát.
A javítás sebességét befolyásolja többek között az időjárás, a sérülés tisztasága, a sérülés mérete és a javításhoz használt ragasztó vagy gyanta sűrűsége.
Több fajta sérülés fordulhat elő a szélvédőben, amik közül némelyik pár perc alatt orvosolható, de van amelyik sérülés javítása akár egy óráig is eltarthat.
A leggyakrabban a következő sérülések fordulnak elő a szélvédőben:
A három fajta sérülés közül legalább az egyikkel szinte mindenki találkozott már a hétköznapokban a saját, esetleg ismerőse vagy rokona autóján. Ezek a sérülések a legtöbb esetben 30 perc alatt javíthatóak, amikre örök garanciát vállalunk! Hátráltató tényező lehet a javítás alatt például:

- Az időjárás

Az autóüveg javításnál minden esetben fontos szempont az időjárás. Hűvösebb vagy fagyos időben a javítás megkezdése előtt a szélvédőt fokozatosan kell felmelegíteni 10-15 fokra, amire azért van szükség, mert a szélvédő javító ragasztó ezen a hőmérsékleten jobban elterül, ezáltal sokkal jobban kitölti a repedéseket a szélvédőben.
A javításoz használt ragasztó csak UV fény hatására szilárdul meg, ezért nem mindegy, hogy borús vagy napfényes időben végezzük a javítást. Borongós időben a ragasztót UV lámpa segítségével kell leszárítani a javítás végén, míg napsütéses időben ezt a feladatot a nap végzi el helyettünk.

- A sérülés tisztasága:

Gyakran kommunikáljuk az Ügyfeleink felé, hogy ha egy felpattanó kavics megsérti a szélvédőt, akkor a javítás elvégeztetéséig ragasszák le a sérülést valamilyen átlátszó ragasztó szalaggal, celuxxal, vagy a tőlünk kapott matricával. Ezzel a lépéssel a sérülést tisztán és szárazon lehet tartani, ami a javítás sebességét és végeredményét is befolyásolja.
Ha nedvesség kerül a sérülésbe, akkor azt a munka megkezdése előtt ki kell szárítani, ami növeli az autóüveg javítás idejét és kockázatát. Ez a folyamat azért veszélyes mert a sérülés hirtelen hőmérséklet változás hatására tovább repedhet.
A kőfelverődésbe került folyadék tehát kiszárítható, de az apró porszemek, szennyeződések, amik a folyadékkal együtt kerülnek a sérülésbe láthatóak lesznek a szélvédőben a javítás után is.

- A sérülés mérete

A szélvédő javítás sebességének szempontjából nem mindegy, hogy 5Ft-os vagy 200Ft-os nagyságú sérülést kell megjavítani. Minél nagyobb a sérülés, annál több időt kell hagyni a szélvédő javító ragasztónak, hogy kitöltse a teljes kőfelverődést. Muszáj lassan és precízen dolgozni, hogy a javítás végeredménye tökéletes legyen.
Ugyan ez igaz a repedés javításra is, mert minél hosszabb a repedés a szélvédőben, annál több időt vesz igénybe a javítása.

- A felhasznált ragasztó sűrűsége

Minden sérüléshez különböző sűrűségű ragasztót használunk. Minél több egy kőfelverődésben a mikro repedés, annál hígabb ragasztóval kell dolgozni, hogy a javítás biztonsággal elvégezhető legyen.
Az autóüveg javítás sebességét a ragasztó sűrűsége azért befolyásolja, mert egy hígabb víz szerű ragasztó sokkal könnyebben, gyorsabban tudja átjárni a sérülést a szélvédőben, mint egy méz szerű sűrű ragasztó.

Tehát akkor mennyi idő az autóüveg javítás?

Általánosságban elmondható, hogy az autóüveg javítás egy darab sérülés esetén 30 perc alatt elvégezhető. A munkát a felsorolt tényezők lassíthatják, de a legrosszabb esetben is maximum 1 óra alatt elkészül a javítás.
Küldjön képet a sérülésről emailben, facebookon vagy telefonon és azonnal megmondom, hogy a javítás körülbelül mennyibe fog kerülni és mennyi ideig fog tartani.
Telefon: +36-20-615-6000
A szélvédő javítás nem csak hétköznap, hanem szombaton és vasárnap is elérhető időpont egyeztetés után 7:00-20:00 óra között.

PARTNER OLDALAINK

Szélvédő Javítás Komló

hol talál meg minket?

további érdekes cikkek a témában

ingyenes mobil kiszállás

Autóüveg javítás cikk mobil kiszállás képe